Βρειτέ την κατάλληλη επιχείρηση ... στο κατάλληλο σημείο ...

Αναζήτηση - Κατηγορίες
Αναζήτηση - Επαφές
Αναζήτηση - Περιεχόμενο
Αναζήτηση - Ροές Ειδήσεων
Αναζήτηση - Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι
Search - K2
You are here:
Είστε εδώ:ΠΑΡΟΣ»Πληροφορίες»Πληροφορίες
Εκτύπωση

Πληροφορίες

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων.

Το κλίμα του νησιού είναι τυπικό κυκλαδίτικο: εύκρατο, ξηρό, με ήπιους χειμώνες και λίγες βροχοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, για 20-30 μέρες περίπου, τη ζέστη του καλοκαιριού μετριάζουν τα μελτέμια (οι "ετησίες" των αρχαίων), που φυσούν με ένταση 5-7 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ καταλαγιάζουν.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Παροικιά, που βρίσκεται στο κέντρο της δυτικής Ακτής του νησιού. Κατά την περιήγησή του κανείς στη πόλη μαγεύετε από την κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού είναι η εκκλησία της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές.

Η μεγάλη τουριστική κίνηση, δεν έχει αλλοιώσει την παραδοσιακή ταυτότητα του νησιού. Έτσι, ο επισκέπτης που – με το αυτοκίνητό του ή με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ – θα εξερευνήσει τις δημοφιλής περιοχές της Πάρου θα εκπλαγεί ευχάριστα απ’ όσα θα αντικρίσει

Στις βόρειες ακτές του νησιού ξεχωρίζει η όμορφη Νάουσα, με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Της εντυπώσεις κερδίζει το απάνεμο λιμανάκι της.

Σε όλα τα χωριά του νησιού θα νιώσετε τη γοητεία της παράδοσης. Λεύκες, Μάρπησσα, Αλυκή,Πεταλούδες, Αμπελάς, Δρυός, Πίσω Λιβάδι, Πούντα, είναι οι δημοφιλέστεροι οικισμοί που δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.
Ενώ οι υπέροχες παραλίες του νησιού, θα σας μείνουν αξέχαστες. Είτε επιλέξετε τις οργανωμένες πλαζ, είτε τα απόμερα λιμανάκια θα χαρείτε το κολύμπι στα καθαρά νερά και την ηλιοθεραπεία στις κατάξανθες αμμουδιές.
Αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, στις οργανωμένες παραλίες του νησιού θα έχετε την ευκαιρία είτε να εξασκηθείτε είτε να μυηθείτε σ’ αυτά με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού των σχολών που λειτουργούν. Στην παραλία της Χρυσής Ακτής διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας (
Wind Surf), το οποίο πραγματοποιείται στις αρχές Αυγούστου, λόγο των ανέμων που φυσούν στη περιοχή και καθιστούν την συγκεκριμένη παραλία ιδανική για wind surf. Και δεν είναι η μόνη. Εξίσου κατάλληλες για όλα τα θαλάσσια σπορ είναι οι παραλίες: Πούντα, Νέα Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Παροικιάς, κα.

Η μετάβαση από την Αθήνα στην Πάρο είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί με πλοίο ή αεροπλάνο. Ό, τι κι αν επιλέξετε το ταξίδι είναι σύντομο και τα τακτικά δρομολόγια καθιστούν την Πάρο αγαπημένο προορισμό στο Αιγαίο.

7846844 14870476 24101800 IMG_0118