Βρειτέ την κατάλληλη επιχείρηση ... στο κατάλληλο σημείο ...

Αναζήτηση - Κατηγορίες
Αναζήτηση - Επαφές
Αναζήτηση - Περιεχόμενο
Αναζήτηση - Ροές Ειδήσεων
Αναζήτηση - Διαδικτυακοί Σύνδεσμοι
Search - K2
You are here:
Είστε εδώ:ΠΑΡΟΣ»cycladesguide.gr

Άρθρα

Εκτύπωση

ΣΕΡΙΦΟΣ

Η Σέριφος βρίσκεται ανάμεσα στη Κύθνο και στη Σίφνο.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα. Aλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι το Λιβάδι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος. Το νησί άκμασε στα τέλη του 19ου - αρχές του 20ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν μεταλλευτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονταν το πλούσιο υπέδαφός του. Αργότερα όμως τα μεταλλεία εγκαταλείφθηκαν, επειδή η εξόρυξη κρίθηκε ασύμφορη, και αρκετοί οικισμοί ερημώθηκαν.

Πρώτοι κάτοικοι της Σερίφου ήταν Αιολείς από τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τη μυθολογία στη Σέριφο κατέληξε το κουτί, στο οποίο ο βασιλιάς του Άργους Ακρίσιος είχε κλείσει την κόρη του Δανάη με τον μικρό γιο της Περσέα για να εξαφανιστούν.

Η ψηλότερη κορυφή είναι ο Τούρλος και έχει 585 μ. υψόμετρο. Το 2004 κατασκευάστηκε φράγμα στην τοποθεσία Στενό για την ύδρευση και άρδευση του νησιού . Γνωστές παραλίες είναι τα Λιβαδάκια, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα και η Βαγιά στον νότο, το Μαλλιάδικο, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Αβεσσαλός στα δυτικά, η Συκαμιά, ο Πλατύς Γιαλός και τα Δυο Γιαλούδια στα βόρεια και η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης, ο Άγιος Ιωάννης και η Λια στα ανατολικά.

Η Σέριφος από πολλούς θεωρείτε ως η γραφικότερη πρωτεύουσα των Κυκλάδων Σέριφος είναι γεμάτη ξωκλήσια και εκκλησιές όπως οι Εκκλησίες του Χριστού, του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Αθανασίου, τη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγιάς και την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Λιόμαντρα. , του Αγίου Γεωργίου στο Λιβάδι και στην πολύ γνωστή κι εντυπωσιακή Μονή Ταξιαρχών του 17 ου αιώνα κοντά στην Γαλανή, κτισμένη σε μορφή φρουρίου.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο και τους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους, τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου ,τον Πύργο "Ψαρός" στο Μεγάλο Λιβάδι, το εγκαταλειμμένο χωριό του Πύργου, τον Ελληνιστικό Λευκό Πύργο, το Κάστρο της Γριάς και το Σπήλαιο του Κουταλά.

Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου στη Χώρα, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στις 6 Αυγούστου στο Καλό Αμπέλι, της Παναγιάς στις 14 Αυγούστου στο Ράμο και του Άγιου Σώστη στις 6 Σεπτεμβρίου στο ομώνυμο χωριό.

Το κολύμπι στις παραλίες της Σερίφου είναι πολύ απολαυστικό, αφού τα νερά είναι κρυστάλλινα και ιδανικά για θαλάσσια σπορ, όπως ιστιοσανίδα ( windsurfing ), θαλάσσιο σκι και ποδήλατο, ιδιαίτερα στην παραλία του Λιβαδιού. Εάν διαθέτετε σκάφος, μπορείτε να εξερευνήσετε τους απόμερους και ιδιαίτερα εντυπωσιακούς όρμους και παραλίες του νησιού, όπου δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο ή μηχανή.